Vega nyklippt!!

Hej hej, vi har ångrat oss när det gäller My dog i Göteborg. Ellen kanske vill åka till kompisar i Stockholm så vi hoppar över.
Då passade vi på att sätta saxen i Vega och resultatet blev följande.
En vacker prinsessa som älskar att bli klippt och ompysslad. Roligt eftersom vi aldrig sett henne i kort päls i den här storleken. Nu blir det också lättare med ögonkontakten när vi tränar lydnad. Hon verkar trivas bra i sin nya frisyr. I dag fick hundarna ett torkat hjorthorn att gnaga på. Någon som provat.? Här blev det mkt populärt kan jag säga, även bland valparna.
 

8 veckor

8 veckor har rusat förbi. Jag har haft förmånen att få följa dessa två små individer och  ansvara för att ge dem en bra start i livet. Det har blivit massor av positiva kontakter med andra människor, många nya miljöer och enormt mycket kärlek. Det har också varit mitt ansvar att se till att de får ett fortsatt bra hundliv och det tycker jag verklien jag har lyckats med. Vilka toppen familjer Texas och Svea får.  Det har varit mycket att lära och sätta sig in i och väldigt roligt.
 
Idag har vi varit hos veterinären och gjort slutbesiktningen och allt var bra. Skönt.
 
 

Här är vi.!!







 

Simtur med flytväst

I går fick vi chans att åka till djursjukhusets rehabbasäng och simma med hundarna. Flytväst efter kg kroppsvikt och jag sa att hon vägde 14kg.(efteråt kontrollvägde jag henne inne  på djursjukhuset, 17,2kg, och hon är definitivt inte överviktig) Vega gick ut starkt som vanligt och var  helt slut efter mindre än 10 minuter. Det tog på krafterna. Enormt vilka simtag hon tog. Sedan fick man träffa en sjukgymnast som kände igenom hunden och Vega bara njöt.
 
När vi kom hem var krafterna tillbaka och hon var lika pigg som vanligt. Detta verkar lite typiskt för Vega, går ut stark och kör maxat en kortare stund sen vila och sen på det igen. Hennes ork räcker inte till långa träningspass för hon är så intensiv. Har märkt detta vid andra tillfällen. Ska bli spännande och se om detta följer med hennes personlighet.
 
Tack Caroline för bilderna!


 

 

Valputställning i Malmö 11november 2012

Vegas första utställning gick stråland hon är en cool tjej som inte verkar bekymra sig i onödan. Ellen var också mycket duktig och hon fick mycket beröm.  Tack Ellen,  och tack Vega för att du är en sån fantastisk hund. själv kunde jag inte vara med och titta, jag fick nämligen gömma mig för att inte Vega skulle leta efter mig. Bilderna har jag fått av Lotta, Kenzos matte. (farmor till valparna)Tack Lotta!!
 
Domaren skrev följande.
 
Substansfull tik m härligt temperament, välvisad, bra huvud för åldern, bra hals,välkroppad stark rygg, kunde haft något mer balanserade vinklar, kunde haft något starkare bakställ. Mkt bra päls, bra rörelser rån sidan.
 
 

7 veckor

 
I söndags tränade vi på att åka bil, något litet pip i början blev det men de tystnade näsan direkt. Vi åkte till Grevie till mina föräldrar. Valparna skulle vara hos dem medan jag åkte till Båstad i ett ärende. Valparna bara skuttade in hos morfar och mormor som om de alltid varit där, ingen fara med ny miljö och de fann sig tillrätta direkt. Nu blir det rastning i trädgården varje dag och de älskar att vara ute och tumla omkring. Idag blev det kloklippning och tredje avmaskningen. Sen var det full fart i valphagen. Det märks att de är mycket starkare nu, lekarna blir bara tuffare och tuffare och det är hårda tag vill jag säga. Nu lär de sova gott hela kvällen.
 
Trötta Texas, måste jag fotograferas nu???, en stilig kille eller hur!
 

Söta, goa lilla Svea, im kommer min nya familj och pussar på mig...
 
Känns som att jag har en hel del att lära när dt gäller att ställa upp små och stora...
 

6 veckor

Oj vad tiden rusar, snart är det jul....Rusar omkring gör också de små valparna. Brottas och leker gör de hela tiden när de inte sover och äter. Vega är verkligen försiktig när hon leker med de små trots att hon bara är 7 månader själv, jag är imponerad. Nu har de fått ännu större yta att motionera på och det uppskattas verkligen. Igår fick Texas (hanen) följa med till blomsteraffären, där mötte vi genast en spekulant. Svea (tiken) fick prova på gräsmattan och det uppskattades verkligen, hon tyckte den doftade fantastiskt. Idag fick Texas prova på gräset och det var toppen. Han har även spåra korvbitar på hallmattan och han verkar vara mycket intresserad av spår, han ger inte upp i första taget. Senare på em kom Sveas familj på besök och efter det fick det räcka för idag tyckte valparna som somnade så gott i bädden.

Fredagsmys

Mitt första märgben, mums vilken höjdare. Lite svårt när man inte fått alla tänder, men skam den som ger sig.

 

 

 

 


5 veckor

I dag fyller Curry och Cayenne 5 veckor och de blir bara sötare och sötare. Nu viftar de så sött på sina små svansar. Cayenne och Vega har funnit varandra och de leker verkligen fint. Curry är mer intresserad av att bära på saker och att gå på upptäcksfärd. Idag kom Catharina och Emil med prinsesstårta för att fira valparna! Tack snäll ni.
 
Cayenne!
 
 
Curry!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0