CHRISTMAS 6veckor

Idag fyller småttingarna 6veckor och i eftermiddag gör vi valptestet. Det skall bli mycket spännande att se hur de reagerar  på att jobba med någon de aldrig har träffat. Jag kommer att höra av mig till er som väntar på valp antingen ikväll eller imorgon och berätta mer. Här kommer några bilder när de är ute i snön, tänkte att det var bäst att passa på att visa dem snö, man vet ju aldrig hur länge den ligger. De är ute en stund varje dag nu så att de vänjer sig och det är fest när de kommer ut. De är också avmaskade idag för sista gången innan de flyttar hem.
 
 
 
 
 

CHRISTMAS 5veckor

Idag har jag fått hjälp av en kompis att ta bilder på valparna. Det är full fräs på köksgolvet nu men de sover mycket också mellan varven. de diar så mycket de får för Chili, och sen får de mat av mig 4gånger om dagen. De äter sitt foder med god aptit. Ursäktar förseningen av bilderna men det blev en del tekniska fel....suck suck
 
Jag skall försöka skriva lite varje vecka om hur valparna utvecklas och försöka plocka upp lite kring deras karaktär. Ibland blir det mer om någon och mindre om någon annan, men det blir min spontana reaktion i stunden som får bestämma. Nästa veckas bilder kommer nog inte förrän på tisdag, hela måndagen kommer att gå åt till valptestet.
 
Jag måste också berätta att Java 7månader är ganska rädd för valparna när de dundrar fram på köksgolvet. De finns ju överallt. Idag satt hon hopkrupen i ett hörn bakon en köksstol och tog skydd, och det är klart, det kryllar ju av dem måste hon tycka. Hoppas det lossnar så hon kan leka och ha skoj med dem.
 
Candlelight 2,6kg. Väldigt nyfiken och han verkar upptäcka världen med nosen. Leker mycket både med sig själv och med syskonen. Tur man har svans .....att jaga. Han tar mer och mer kontakt med mig och kommer gärna upp i knät när man sitter på golvet och då vill han gärna pussa och mysa
 
 
Carol 2,1kg. Också hon nyfiken och går gärna på egna äventyr.Men stå fint vid fotograferingen, det ville hon inte alls. Verkar som en bestämd fröken
 
 
Dark Night 2350g. En ganska cool och lite lugnare kille som går på egen uptäcksfärd. Han har varit vår lille tjuren Färdinand, men livet har öppnat upp och energin kommer för fullt
 
Snowman 2,5kg han springer mest runt och verkar ha kul.
 
GingerBread 2,3kg. Först tyckte jag att han var så lugn men de senaste dagarna har det blivit fart på honom också. Där ser man vad snabbt det kan ändra sig och man skall inte förhasta sig när man pratar om vilken karaktär valparna har för utvecklingen sker i raketfar.
 
Angel Love 2,5kg en tjej som visar framfötterna mer och mer, nyfiken och glad, kontaktsökande
 
Eve 2,1kg en tik som först stannar upp och funderar lite sen känns det som att hon har bestämt sig för vart hon ska för sen rusar hon bara till sitt mål. Hon jagar också min stackars Java som tycker valparna är jätteläskiga. Stå vid fotograferingen ville hon inte alls. Henne har det också blivit mycket mer fart i sista dagarna. Hon äter bra och är först i skålen och sist ur. En näpen och sprallig tik.
 
 

CHRISTMAS 4veckor

Nu är det full rulle i lådan. Ikväll har jag flyttat ut valparna närmare köket och byggt om så de har en mycket större yta att röra sig på. Det är dax för mycket mer ljud därför passar köket bra. Här väsnas det ju nästan hela tiden. Nu är det även fritt fram för alla valpköpare att komma så ofta de vill :)  De väger mellan 1600g-2000g. Alla är pigga och de tyckte verkligen om sin nya hage lite större rörelsefrihet. Idag är de även avmaskade igen. Klor skall klippas im igen. Nästa vecka om allt går enligt planerna kommer en riktig "proffsfotofgraf" Då kommer bilder på var och en så och vi ställer upp dem ordentligt.
 
 

CHRISTMAS 3veckor

Då har tre veckor rusat iväg. Valparna har öppnat sina sinnen i alla fall hörsel och syn. De är mycket mer medvetna om sin kropp och även syskonens. De har börjat "skälla" ja de försöker i alla fall så gott de kan. Inte vet jag om de skulle lyckas skrämma någon....De börjar också bli riktigt nyfikna när man kommer in i valprummet och  min lukt är förknippad med köttfärs därför brukar de vakna så fort jag kliver innanför dörren. De äter med god aptit ca 1/2 kg  köttfärsgröt per dag. Idag har jag också börjat blanda i det allra första valpfodret för att det skall bli en mjukstart med valpfodret. Vikterna ligger mellan 1200g-1500g och alla är pigga och nyfikna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0