Anlagsprovet Klart!! Lydnadsträningen börjar med Vega

I går var det dax. Både Chili och Vega var anmälda till Anlagsprovet i viltspår. Det gick galant för båda två. Grattis Vega och Chili önskar matte. I dag ska det bli stora köttiga märgben som belöning. :) :)
 
Vega är dock ett strå vassare och domaren sa att hade man kunnat ge ett HP, hade hon fått det. Hon spårar väldigt noga och dubbelkollar allt, lämnar inget åt slumpen och slarvar inte. Tar sitt uppdrag på fullaste allvar.
 
Ja det var roligt att det gick vägen. Nu är det bara att träna vidare.
 
Senare på kvällen åkte Vega och jag till brukshundsklubben för att träna lydnad, det var nyttigt för lilla fröken att komma ut bland alla andra hundar, att träna mot speglar för att få rätt positioner. Efter att hon blev skrämd i höstas av en stor hund som kastade sig mot henne tycker hon att de kan hålla sig på sin kant. Det gick jättebra alltihop. Inga problem med platsliggningen fast det var första gången i ett så stort sällskap.  Vi har iaf kommit en bit på vägen med träningen förstod jag, så nu ska vi kämpa på under hösten och se var vi landar. Bra med duktiga instruktörer oxå, så allt kändes jättebra.
 
Vilken dag :)

RSS 2.0