Tibias utställningsdebut

Första utställningen för Tibia med HP, BIR-valp. Stort Grattis till Anne och Björn. Extra Grattis till husse Björn som debuterade som handler. Ni ser så stolta ut på bilden, bra jobbat båda två.

Dag 48 i dräktigheten

Nu har Vega gått 48 dagar, magen börjar växa och jag tror hon tycker det börjar bli lite tungt. Annars mår hon bra tycker jag.

Chiegas Anatomy Crista 2 bästa valp med HP

Igår var det dax för Crista ur Anatomykullen "Chanel" att debutera i utställningsringen i Hässleholm. Chanel hade inga problem med hanteringen av domaren, hon är ju en glad och positiv valp. Däremot hoppade hon och nosade i backen en hel del i ringen, men detta är bara träning och inget annat. Domaren Bo Skalin skrev i sitt omdöme: Härligt temperament, härligt feminint huvud-med bra öron, korrekt hals, mellan hoppen rör hon sig riktigt bra, lagom vinklar, vacker hals, korrekt päls, en lovande valp som behöver mycket tid på sig. Det slutade med 2:a bästa valp med ett HP. Stort grattis och lycka till i utställningsringen i fortsättning önskar vi Lotta och Chanel. Det skall bli roligt att följa er.

Mentalbeskrivning VALP

Jag har bestämt mig för att ge mina valpköpare en liten bonus, en mentalbeskrivning Valp som görs när valpen är 6v. Jag har förhört mig lite bland bruksfolket där jag tränar och ikväll kom det fram en kvinna som kan tänka sig att hjälpa mig. Det visade sig att hon faktiskt har gjort Chilis MH för 5 år sedan. Hon är alltså en "riktig" mentalbeskrivare....och det känns jättekul. Det innebär att jag kan skicka med varje valp ett litet protokoll över hur den reagerade i olika situationer. Detta kan hjälpa den "nya" familjen i träningen med hunden. Jag har insett att det finns en hel del fördelar med att mentalbeskriva sina hundar. Man kan få hjälp att förstå varför hunden beter sig som den gör i vissa situationer, varför den reagerar eller inte reagerar. För inte så många veckor sedan gjorde Vega ett BPH som jag är mycket nöjd med. Jag råder dem som låter mentalbeskriva sina hundra att få en ordentlig genomgång av protokollet, det är inte alltid så lätt att förstå och tyda. valpbilder

RSS 2.0