Smått och gott

Chili har inga tecken på någon magsjuka och hon har mått toppen i flera dagar. Nu äter hon sitt valpfoder med god aptit. Hon får också lite majsvällning eftersom jag tycker hon är lite dålig på att dricka vatten. Valparna är nu 15 dagar och det har hänt en hel del bara sedan igår. Nu försöker de sitta upp , dock vingligt, de försöker att gå komma upp på sina ben. Alla har öppnat ögonen men de ser fortfarande inget. De börjar bita i öron och tassar på varandra, man ser att de bjuder in till lek och så upplevde jag inte att det var igår. Ja allt går verkligen i en rasande fart man hinner nästan inte med. Här är det lilla Tibia som får sin nedre toalett fixad och det går inte att komma undan, mamma är inte speciellt försiktig. Här ska det tvättas.

VEGA NAD-FRI

Idag kom den glada nyheten att även Torres, Vegas pappa är NAD-fri. Vegas mamma är också NAD-fri. Då blir man lycklig.....

Glada nyheter :) :)

VEGA NAD-FRI kanon Chili mår även bättre, nu blir det dietfoder några dagar så hon hämtar sig ordentligt, idag har valparna ökat på bra i vikt igen. Det kan verkligen svänga snabbt.

Fy vilken natt!

I natt vaknade vi av att Chili ville ut, väl ute började hon kräkas. Hon hade kräkts tidigare på kvällen flera gånger och hade sedan ingen matlust av naturliga skäl. Mellan kl 02-04 skulle hon ut flera gånger och nu var det även sprutdiarreér. Sedan gick hon och gömde sig i buskarna och ville inte gå in. Där satt hon och huttrade stackars hund. Jag fick till och med gå ut och leta efter henne med ficklampa och locka in henne. Vid fyra tiden lugnade allt ner sig och vi gick och la oss igen. Idag har detta resulterat i att valparna har fått mindre mat, viktuppgången sparsam och Atlas har gått ner i vikt. Hon har fortfarande ingen matlust och egentligen skulle hon fastat i 24 tim efter sista kräkningen, men en tik som ger di kan man ju inte fasta. Hon har fått skonkost veterinärdiet från djursjukhuset samma som efter valpningen då hon också var dålig och detta behåller hon. Hoppas natten blir lugn och hon får behålla sin mat. Det har märkts tydligt på de små att de inte blivit mätta idag, har försökt stödmata lite men ni som provat vet att det nästan inte går för de suger inte på en gumminapp helt enkelt, inte de här i alla fall. Hoppas hon snart får tillbaka aptiten så hon får mjölk så det räcker igen. Så klart börjar jag undra om Chili har någon infektion som inte släpper. Ännu så länge verkar det inte vara något som smittar. Ja det svänger snabbt, fortsättning följer

Oj vad de växer!

Oj vad snabbt valparna växer. Nu har hanen Atlas ökat från 240g till 500g på fem dagar. De andra ligger inte lång efter. Det känns skönt att veta att det finns mat till dem. :). Den bruna tiken hade ett dygn när hon stod still i vikt sen hjälpte jag henne lite, hon verkar inte vilja äta mer än på just en spene (den hon fastnade på när hon var nyfödd hon är också förstfödd) och om den är upptagen väntar hon hellre. Men nu har hon hoppat upp 60g sen igår och det är bra.

Liten film på nyfödda valpar i Anatomy-kullen


Texas HD B

I dag fick jag det glädjande beskedet att Chiegas Curry "Texas" har B höfter. Jätteroligt :) Grattis !! Här är en bild på Texas när han var valp. Såå söt!!

Anatomy-kullen född 2013-11-12

Idag kom de, tre tikar och en hane. Allt gick mycket snabbt. På två timmar födde hon fem valpar och de två svarta kom med fyra minuters mellanrum. Den sista hanen som var död när kom ut kom med bakbenen först och jag upplevde att placentan kom samtidigt, en avlossning förmodligen. Han fick massage, hjärtkompressioner och konstgjord andning men han var livlös. De andra fyra var och är hur pigga som helst. Den vita tiken verkar vara mest hungrig just nu och tar för sig i baren redan.

Hittade den här


Högvinst

Ikväll kom äntligen svaren på DNA-testen för vingelsjukan NAD. Både Chili och Kenzo är fria det känns väldigt roligt. Själv är jag dunderförkyld så detta piggade verkligen upp. Nu väntar vi bara några dagar till så tror jag valparna är här

RSS 2.0