Vegas första Cert idag i Borås 30 juni 2013

Idag fick vi  Vegas första Cert i Borås, jätte roligt :) :). Jag är super nöjd med henne, alltid lika lugn på utställningar, tur för mig för jag var nervös när vi skulle gå i ringen. Vega är mer erfaren än jag, för mig var det första gången. Det har varit Ellen som ställt henne tidigare.
 
Domaren var: Nekrosiene Natalja och omdömet enligt följande. (nu har jag översatt från engelska så det kanske inte är helt rätt)
God benstomme, och substansfull kropp. Korrekt huvud och helhetsintryck. Stark rygg, stadig länd,  bra bröstkorg, bra skulderparti. Väl vinkad bak, bra driv i rörelserna, bra pälskvalitet.
 
Visst är hon väl fin? det visste vi ju redan innan domaren delade ut Certet ;)
 
 
 

Fortsättning på viltspårkursen

Chili har nu gått tre gånger på kursen och är klar för anlagsprovet. Vega verkar vara tillbaka på banan så jag kommer att beställa tid för båda hundarna att få gå sina anlagsprov. Bästa att passa på innan Vega ska löpa blir väl i slutet på juli skulle jag tro.

Chili prcd-PRA clear

Chilis testresultat visade att hon är prcd-PRA clear. Såå glad jag blev, det betyder att Chili och kenzos valpar är fria. Tjohoo!
Glad Midsommar på er alla

Chili i spårskogen

Nu går Chili på spårkurs ,det var andra gången idag. Går hon lika bra nästa gång så blir det anlagsprovet efter det. Sen tränar vi rutan efter det. Hon sköter sig jättebra. Hon är inte lika ivrig längre, mycket lugnare i spåret. Så stolt man kan bli två så duktiga hundar både Vega och Chili.  Chilis valp Svea går i samma spårgrupp och första gången förstod hon inte riktigt vad det gällde men i dag hade poletten ramlat ner och det gick super för henne också idag.

RSS 2.0