Big Bang 2 veckor

Hej. Ytterligare en vecka som rusat fram. Hela Big Bang kullen växer så det knakar. Idag väger den tyngsta damen 1380g och den lättaste damen 1110g. Det är inga små tvåveckorsvalpar. Idag har de blivit avmaskade för första gången och det smakade väl så där, däremot är de helt vilda när det serveras köttfärs med rå äggula. De har också börjat öppna sina ögon men det är inte alla som gjort det ännu, någon har bara en liten springa öppen. De börjar göra lite ljud ifrån sig, lite mer morr och andra "vuxen" ljud och på stappliga ben tar de sig fram förhållandevis fort i valplådan. Vega mår bra och magen är perfekt så det är skönt. Aptietn tycker jag väl är så där men hon brukar äta ordentligt på kvällen så förmodligen så reglerar hon detta själv med maten. Hon har iaf inte haft tillstymmelse till mjölkstockning och det är skönt. Det kan ju lätt bli för mycket mjölk om tiken äter för mycket.
 
Fler bilder kommer ikväll, utan köttfärsgröt i pälsen:), det skall synas att man är matglad!!!! Så håll till godo så länge
 
 Tik 1
 
Tik 2
 
 Tik 2 och 1
 
 
 
Tik 4
 
Tik 4 och 5
 
Tik 4
 
Hane med köttfärs i trynet
 
Tik 3
 
 
 

Big Bang 1vecka

Veckan har gått fort och valparna är pigga och friska. Vega har däremot varit dålig i sin mage så det har varit lite pyssel med dieten. Det verkar inte som det påverkat vikten på valparna och det är skönt. Nästa veckas bilder kommer jag att hålla upp dem och då har förhoppningsvis alla öppnat ögonen också.
Tik 1 väger  650g
Tik 2 väger 782g
Tik 3 väger 652g
Tik 4 väger 735g
Tik 5 väger 782g
Hanen som skall heta Pollux väger idag 728g
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Big Bang kullen

Då är det bestämt att kullen efter Vega och Marcial skall heta Big Bang. Vega är ju en stjärna och temat på kullen blir rymden  kan man säga. De namn som jag i nuläget bestämt mig för är, Halley, Nashira, Cassiopeja, Kapella, Bellatrix och Pollux. Jag kanske ändrar på något men det känns rätt bra. Vem som får vilket namn vet jag inte ännu.
Några bilder på valparna idag 6 dagar gamla. Im kommer vikter och 1veckorsbilder
 
 
 
 
 
 
 
 

Vegas och Marcials valpar är här!

Igår den 10juni födde Vega en fin kull med valpar. Sex stycken blev det, fem tikar och en hane. Alla är bruna med mer eller mindre vitt, en av tikarna ser helbrun ut men jag har inte studerat dem i detalj ännu. Nu tycker jag det är viktigt att inte pilla mer än nödvändigt på dem så jag kommer säker upptäcka saker efterhand.
 
11.00  kom Tik 1. 342g, hon är brun med vita tassar och en vit krage runt halsen. Kort svans
11.35 kom Tik 2. 386g, brun med vita strumpor och mer vitt än tik 1. Hon har även en helt vit mage och lång svans
12.35 kom en Hane 1. 372g, brun med lite vitt på tassarna och en lite brun stjärna på bröstet, lik pappa. Kort svans
12.50  föddes Tik 3. 333g, Helt brun. Kort svans
13.10  föddes Tik 4. 386g. Brun tik med lite på vitt bröstet och lite vitt på tassarna. Kort svans
13.45 Tik 5. 340g. Brun med lite vitt på bröstet och lite vitt på tassarna. Kort svans
 
Detta är tik 2
 
 
 
 

Dag 58 i dräktigheten

Vega har börjat bli lite tröttare och magen växer. Om några dagar får vi se de små underverken. Jag passar Marcial (pappan till valparna) några dagar innan han skall flyga hem till Spanien igen. Vilken underbar hund på alla sätt och vis, så roligt att lära känna honom lite närmare, och vilken färg, mörkbrun :)

RSS 2.0