Chili dyker!!

Jag har sagt till alla att chili äskar vatten men hon doppar inte huvudet...såna rykten tyckte hon inte om tydligen. När vi var och badade sist stoppade hon ner huvudet under vattnet och letade efter en sten som jag kastat ut, till min förvåning så var hon kvar med huvudet under vattnet flera sekunder. Första gången jag ser detta.
Där fick jag ....kul i alla fall att hon kan om hon vill.

Träning med Vega

 Itisdags kväll var vi på brukshundsklubben på träning, vega och jag tränar för tävling i lydnadsklass 1. Man får ju börja med något. Det går fantastiskt bra, hunden fattar direkt, det är värre med matte....Vega är helkoncentrerad och verkar tycka det är jättekul. Sen är vi några stycken som träffas varje tisdag för träning även om det inte är kurs. Igår kväll åkte vi oxå dit för på torsdagar är det platsliggning med skotträning. Tyvärr kom vi lite för sent och missade platsliggningen men skotten hördes och det var mest det vi åkte dit för. Vega gick bara och nosade i buskarna när det smällde och brydde sig inte det minsta.
 
I onsdags hade jag beställt ett provspår i öppenklass för att jag ville träna på rutan och skott. Så fick vi känna på ett "riktigt" spår.
Första 300m gick hon som vanligt, som en klocka, sen bara vände hon på steken och det funkade inte alls. Vad är det med henne? hur kan det bli så. Hon kändes okoncentrerad och det blev inget kul alls. Jag vet ju hur jättebra det kan gå. Det är verkligen upp och ner.
När vi hade prata igenom det hela jag och domaren så kom vi förmodligen på svaret. Hon var för trött. Kvällen innan hade hon tränat lydnad och förmodligen tagit ut sig (hon ger ju alltid 100% tills hon inte orkar mer) nu blev det samma med spåret hon gav allt och sen orkar hon inte hela vägen. Väl inne i bilen igen så la hon sig direkt i buren innan jag stängt luckan.
 
Jag får nog tänka mig för lite så hon inte är för trött före tävlingar och träningar. Nästa spår lägger jag själv om en vecka så ser vi hur hon går då och inte direkt efter lydnadsträningen.
 
Det roliga vara att Karl-Axel som (domaren heter) sa att han hade haft ett par perrosar tidigare och han sa hur duktiga spårhundar detta är:) :)
 
 

NY HEMSIDA FINNS! WWW.CHIEGAS.SE

Jag har gjort en hemsida som ni gärna får gå in och titta på :)
 

Valpar 2013 hos Chiegas kennel

Vi kommer att göra om samma kombination av hundar i år. Chili och Kenzo. Läs mer under valpkull 2012.
Valparna beräknas födas v 46. Vi hoppas på lika sociala och glada valpar den här gången.
Numera heter vi Chiegas kennel och en hemsida beräknas vara någorlunda klar inom ett par veckor. Tills dess är det bloggen som gäller.
 
Här kommer bilder på Kenzo och Chili och all information om hundarna finns under valpkull 2012
 
Chili
 
Kenzo

SoR i Gränna 2013

Vega godkänt SoR-prov, vilket innebär att hunden skall kunna simma 50m, livrädda en person, samt apportera. Nu blir det träning inför nästa nivå: Startklass. :) :)
 
För mer info läs i Perrobladet vår medlemstidning Nr 2, 2013, där står det mycket utförligt vilka moment som ingår och hur man ska träna.
 
Tack Louise för  bilderna:)
 
Här är en taggad liten dam!! Vega har alltid älskat vatten, även som liten valp. Hon apporterar från botten utan problem. Med den konsten skall hon visa upp nästa år :)
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0