Sista gången på spårkursen före anlagsprovet/Valpträff i Karlstad

I helgen hände det mycket för Vega. I fredags åkte vi till Karlstad för att träffa "släkten". Vegas uppfödare hade valpträff. Det var roligt att se alla syskonen, deras likheter och olikheter, alla utom Smilla kunde komma. Det var jättetrevligt. Både Vegas pappa och bror var väldigt intresserade av henne, löp på gång kanske, IGEN, hon löpte januari. Chili fick stanna hemma, tyvärr så är bilåkning det värsta hon vet så jag utsätter henne bara för det när hon absolut måste.
 
Vi åkte hem på lördag för vi skulle ju vara i spåret på söndag och det  vill jag inte missa, men det gick inget vidare, ny erfrenhet för mig. Hon var ofokuserad, nosade på annat, kissade ett par gånger, brydde sig inte helt enkelt. Min stjärna håller på att dala.....nej tror det har med löpet att göra, eller helt utmattade efter all lek och nya intryck i Karlstad. Vi fick tid för anlagsprovet den 6 juni. Får se om jag bokar av eller inte. Ska prova att spåra en gång innan och se hur hon uppför sig.
 
Hemma håller Chili på och flämta, nosa och vill rida på henne.
 
 
 
Kennel Bellamigo, Maria Holmgren har tagit bilderna som jag fått "låna"

 
Här sitter de uppradade hela släkten, från vänster Vega, Stella, Torres (far), Messi, Elsa, Pestanitas (mor)
 
 

 
Kul i vatten
 
 
 

Höftröntgensvar på Vegas syskon, alla tikarna A

Nu har alla svaren landat på skk för kullsyskonen och det är bara att Gratulera Maria på Kennel Bellamigo, Vegas uppfödare
 
Alla tikarna fick A, 4st
Hanen fick B, 1st
 
Det är inte illa eller hur
 
Stort Grattis än en gång Till Maria och till alla oss som har valpar ur denna kull.
 

Chilis första riktiga simtur i år

Jag tog med Chili till standen i dag och hon fick simma i havet. Bollen var förstås given att ha med. Men vid ett tillfälle tyckte hon att en annan hund kom för nära henne och bollen, då kutade hon upp en bit på stranden och satte sig hon en annan familj och tog skydd hos den hussen .Togiga Chili!!!  Hennes päls får fantastiska skruvlockar efteråt, helt underbart. Den 5juni börjar vi spårkurs, det blir kul. då är det henns tur att visa vad en Perro kan.
 

Nationell utställning i Hässleholm 18maj 2013

Idag var vi i Hässleholm och visade upp vår chokladprinsessa. Ett tag var jag tveksam till att åka eftersom hon fortfarande har så kort päls. Jag klippte ner henne ordentligt efter Malmö i mars och jag trodde nog att pälsen skulle ha hunnit bli lite längre. Men men träna måste man och jag hade ju betalt så låt gå.
 
Jag blev jättenöjd, Ellen inte lika men det slutade med Execellent och trea i konkurrensklasse precis som i Malmö.
 
Domaren var Filip Johnsson
 
Omdömet lyder
Feminint typiskt huvud. Utmärkt hals. Bra rygglinje. Tillräckliga vinklar fram. Tillräcklig kropp för åldern. Utmärkta vinklar bak. Utmärkta ben och tassar. Utmärkt pälskvalitet för sin ålder. Utmärkta rörelser.
 
Tack Ellen för en stålande insats!!

Vega går viltspårkurs på Axtorps hudskola

Vi går viltspårkurs på Axtorps hundskola. Vi håller till uppe i skogarna mot Bassholma där det är gott om vilt.
 
Vega visade sig vara den enda hunden i gruppen som inte var en jakthund. Man kan säga att jag kom med "fel" hund och "fel" outfit. ha ha. (jag jagar ju inte och det syntes på min klädsel))
 
Första gången pratade vi lite om vad vi hade för ras och en Perro var det ingen som direkt visste något om. Ingen var väl direkt intresserad av min söta Vega. Jag kände att vi inte riktigt hörde hemma bland alla jägare men men. Jag sa till de andra att jag gör detta för Vegas skull och om hon inte tycker det är roligt så spelar det inte mig någon roll.
 
Första spåret gick hon klockrent, alla bara gapade och trodde inte det var sant att hon spårade för första gången. Vill påstå utan att skryta att hon var bäst i min grupp och intresset för perron steg, jag fick fler frågor om rasen och jag kände att snart är vi en i gruppen.
 
Andra och tredje spårtillfället lika bra, och alla lika imponerade av hennes lugna och systematiska sätt att dammsuga marken framför sig. Hon lämnar inget åt slumpen hon inte. Mycket noggrann. Ett riktigt ämne till hund sa min tränare. Jättekul tycker jag.
 
Igår gick hon ett 500m långt spår i anlagsklass. Uppflyttade i gruppen för öppenklass också.  Inga problem alls förutom på ett ställe där ett vilt hade sprungit förbi, men hon hittade tillbaka. Igår började hon intressera sig för skanken ordentligt och hon bar den hela vägen tillbaka till bilen. Tidigare har det varit mer intressant med annan belöning som korv och leksak. En av jägarna verkade väldigt intresserad av henne och föreslog att vi skulle gå och titta på vildsvinen som går i ett hägn en bit bort från vår grillplats. Vega glad som alltig följde med och blev överförtjust i grisarna, helt rätt beteende tycktes hon ha och efteråt frågade han om hon var till salu, han ville jaga gris med henne. Men inte säljer jag väl min lilla chokladprinsessa inte. Vi älskar henne. Hon skall få gå in i hägnet en annan gång för att se hur hon uppför sig när hon är lös inne hos grisarna. Nu tittade hon bara genom staketet.
 
Hon har i alla fall satt perron på kartan bland jägarn i denna trakt och en annan föreslog att jag fick testa att släppa henne i ett hjorthägn.
 
Trots att det varit snustorrt i markerna och spåret igår legat fem timmar så jobbade hon utan att ge upp, vilken stjärna (Vega kommer från arabiskan och är namnet på en stjärna i stjärnbilden Lyran)
 
fortsättning följer nästa vecka
 
Söndagen den 19 maj, femte gången
 
Idag gjordes bedömningen att hon är klar för anlagsprovet, mycket beröm fick vi. Det som var nytt för idag var att det regnade och marken var blöt. Tidigare har det varit snustorrt i marken så det var spännande tyckte jag.
Det var ett spår på 600m som legat  timmar med en återgång där jag blev tveksam om hon var rätt men när jag bara släppte efter så gick hon till slutet och vände, sen tog hon vinkeln galant. Superbra jobbat Vega hej dig!! Fortsättning följer.....
 

RSS 2.0