4 veckor

leka, äta, sova, kissa, bajas. Det är vad livet går ut på för en 4 veckors valp. Låter det inte underbart.
Två valpar med samma föräldrar och så olika. Älskar deras olika personligheter och det är verkligen roligt att följa deras utveckling. I dag har de fått träffa moster Vega en stund. Vega var verkligen försiktig, Curry började nafsa i hennes framtassar direkt och gjorde en liten invit till lek. Chili var inte lika förtjust hon ville ha sina små för sig själv.
 
Lilla Curry!
 
 
 
 
Lilla Cayenne!
 
 

6 månaders bilder + Vegas syster Elsa

Har försökt ta några bilder på Vega. Jag är helt svettig efteråt. Hon är nästan omöjlig att fotografera. Om hon står stilla och jag närmar mig med kameran så bara hoppar hon undan. Borde lärt henne stå still. Men något hon kan är att plocka bort tillplattade tuggummi från asfalten, hon är helt otrolig.

 
Vega som ligger och syster Elsa på Perroträffen i Gränna i början av september
Lika va

Marmelad kanske kan vara något.

Idag har Vega och jag varit i stallet och tittat på hästarna. Hon var mest intresserad av det som kommer ut ur hästarna så nosen var i backen hela tiden. Hon skällde inte eller morrade på de stora djuren iaf. Sen gick vi till tennishallen och satt och bara väntade när Vidar och hans kompisar spelade. När vi kom hem tyckte hon att marmelade på diskbänken verkade spännande. Bättre än torrfodret. Hon blir hur lång som helst när hon vill.
 

3 veckor

Nu börjar det blir riktiga små hundar som försöker morra, skälla, leka och bitas. Inga tänder ännu men om en vecka är det nog dags. Med staplande steg tar de sig fram, och det går bättre och bättre för varje dag.
 
 
När det inte blev så många valpar finns det ju plats för andra också. Ellen och Curry
 
Här är även Cayenne med och njuter av tillvaron. Större valplåda så had jag också fått plats.
 
 Cayenne 1650g
 
Curry 1550g, fick bli sovande bild och upp och ner

Rallykurs 1 avslutad

Igår avslutade jag och Vega Rallykursen. Vi gick en bana och det gick riktigt bra. Vår lärare har varit jätte petig och det är bra, nu gäller det bara att träna. Vega är super på bakdelskontroll och hon älskar attt backa. Varenda vänstersväng man gör på promenaderna och ber henne backa så hoppar hon bakåt. Ska låta Ellen gå samma kurs så vi håller Rallyn igång. Vega är fortfarande lika duktig på att ta kontakt, lite rädd är hon dock när andra hundar skäller omkring henne. Detta distraherar, det märks. Hon blev ju skrämd av en Rottis som kastade sig i kopplet första gången. För och nackdelar med att gå på kurser bland okända hundar.

2 veckor

Idag är Curry och Cayenne 2 veckor. Ögonen är öppna och öronen "nedfällda". Lite suddiga bilder, ska ta med kameran nästa gång istället för med telefonen tror jag. Vikt 1200g resp 1100g.
 
 
 
 

9 dagar

De bara äter, sover och växer. Från 230g till 870g och 210g till 790g på 9 dagar. Det kallar jag raketfart. De var ju lite små när de föddes. På djursjukhuset sa de att nyfödda valpar ska dubbla sin vikt på 7-10 dagar.

Valparna 1 vecka idag

Här är det två som växer. Cayenne (tiken) har tredubblat sin födelsevikt och Curry (hanen) ligger inte långt ifrån. Men de är ju bara två så det kanske inte är så konstigt och dessutom äter de nästan jämt. Chili mår också bra. Kanske glömt att säga att båda har stubbsvans.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/3860223/images/2012/pic_50745bc49606ee58b574bfa5.jpg" class="image">


Färger

Tiken är vit och brun och hanen är vit och svart


I dag kom valparna

I morse började Chili få krystvärkar. Kl var nog strax före 8. Kvart över såg jag att det inte skulle gå så bra så vi åkte direkt till djursjukhuset. Mellan 9-10 undersöktes hon och sen blev beslutet kejsarsnitt. 2 friska valpar en hane och en tik plockades ut samt 1 död sen var det 2 som var så svaga så trots återupplivnings försök så klarade de sig inte. Känslorna har gått upp och ner under dagen. Nu är allt lugnt. Valparna äter och Chili mår bra. Nu andas vi ut och njuter av de små.


RSS 2.0